Otava 2007 22.7-28.7

Operace "Zlomené pádlo"

Přihláška

Kontakt list

Seznam dop. potřeb

Pro rodiče

Trasa-info-kilometráž

Tábořiště

 

Kontaktní adresa

Jaroslav Nouza

Masarykova 822

Kolín II 280 00

tel: +420602405527

čú:194333355/0300

nouza.jaroslav@tiscali.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Tak jsme se šťastně vrátili domů a zpracováváme zážitky a fotografie... . Kdo bude chtít CD s kompletními fotkami, tj. ode mne, Michala a Blanky, bude k dispozici od zítra , tj 4.8.2007 na Červeném Kříži v Kutné Hoře za 30,- peněz.

   A nakonec, máte-li nějaké dojmy nebo vzkazy, pošlete mi je na email, vložím je na tuto stránku.

                                                                                                    jarda n.

 

Výběr několika fotek zde...

Stavěli jsme menhiry...

koupali se na příjemných místech...

takhle jsme vypadali před noční hrou...

přivazovali se k lanu a nechali se honit...

sjeli jsme pár jezů a někdy vzali i stopaře...

někdy se někteří členové posádek vytratili...

trochu nás to pohoupalo...

někteří chladili horké hlavy...

a jiní diskutovali u ohníčku...

 

Jak to celé proběhlo...

28.7.2007 Dorazili jsme na místo posledního tábořiště, někteří poněkud unavení, ale všichni... . Poslední večer proběhl klidně, bez větších obtíží, většina přespala pod širým nebem, což by nový zážitek, ráno jsme se zabalili a vyrazili na nádraží do Vrcovic. Cesta proběhla v pohodě, jen České dráhy nám trochu zabrnkaly na nervy zpožděním svých vlaků.

27.7.2007 Dnes nás čeká posledních 13 km do Vrcovic. Cestou se asi stavíme na skok v Písku, utratit zbylé peníze, večer zabalíme a zítra ráno už budeme myslet na cestu domů. Všichni jsou pořádně opálení a hodně utahaní.

26.7.2007 Od rána bylo příšerné vedro a to se asi podepsalo na všech posádkách, protože se nám opravdu nechtělo moc pádlovat. Vody stále ubývá... . Do kempu na soutoku s Vodňanskou Blanicí jsme dorazili až v půl osmé, řádně unaveni a hladoví. Večer se mastili karty a všichni šli docela brzo spát a spí ještě teď.

25.7.2007 Ranní počasí se sice moc nepovedlo, ale naštěstí během dne se o dost polepšilo, a tak jsme si trochu připálili nosy. Na trase do Strakonic jsme překonali několik jezů, ale protože opět klesla voda, museli jsme některá místa i přetahovat. Dost jsme to flákali, takže do kempu jsme přijeli až k večeru. V noci jsme vyrazili na noční hru a měli jsme první vážnější úraz s cestou na pohotovost, ale nakonec z toho bude jen pěkný monokl pod okem.

24.7.2007  V noci jsme trochu zmokli a i hrdinové kteří původně chtěli spát pod širákem se přesunuli do stanů. Bohužel se nám pokazilo počasí, ochladilo se a během dne jsme několikrát zmokli. Putování po vodě začalo neb vedoucí raft sjel první jez omylem pozadu, a posádka se pěkně zmáčela. Druhý jez se nám velmi líbil a tak jsme ho sjeli hnedle třikrát po sobě, někteří, tentokrát již úmyslně i po zadu nebo bokem... . V kempu se nám také líbí, protože tu mají pěkné splachovací záchody a také, za mírný poplatek, sprchu. Děti hrají nohejbal, nebo mastí karty, a právě právě před chvilkou přišli, jestli si mohou rozdělat oheň tak šly pro dřevo.

23.7.2007  Druhý den ráno jsme dofoukli lodě, zabalili věci, naložili je do auta a hurá na vodu. Na vodě proběhlo v pohodě, pěkně jsme se opálili, někteří jednotlivci nedbající moudrých rad se i trochu spálili ale bylo to fajné. Sjeli jsme všechny čtyři jezy které byly na trase do Horažďovic, cestou proběhlo několik cákacích bitev a nakonec jsme se ubytovaly v kempu Rosenauerův Mlýn. Vyrazili jsme do města nakoupit a skouknout restaurace, večer jsme mastili karty, drbali u ohně a byli spokojení.

22.7.2007 Dorazili jsme do kempu v Čepici, podle plánu, cesta autobusem byla sice náročná, ale přežili jsme. Rozestavěli jsme stany, zaplatili za kemp, večer koukli v hasičské klubovně na fotbal, opekli si buřty a šli spát. Abych nezapomněl, ještě jsme stihli nafouknout lodě a vyzkoušet jak se na nich jezdí. Hladina byla poměrně vysoko a voda pěkně studená.

 

 

 

 

Čas odjezdu se blíží a tak je třeba upřesnit a doladit informace.

   Odjezd je naplánován v 9:32 h z Kolínského nádraží. Na nádraží buďte nejpozději v 8:45. Na nikoho nemůžeme a nebudeme čekat!!! Cena vlaku je 216 Kč a rozpis cesty zde. Kdo má zákaznickou průkazku nezapomene si ji vzít sebou. Zkusím domluvit nějakou hromadnou slevu.

   Na nádraží bude přistavené auto, do kterého si naložíte bagáž a cestovat na místo budete nalehko. Auto bude batohy převážet po celou dobu vody, to znamená, že v lodích si povezete jen svačinu, ev. peníze a podobně, podle vašeho uvážení. Pro tento účel doporučuji malý baťůžek. Budete-li si sebou brát telefon, či foťák, bude dobré mít vodotěsný obal. Stany ani auto nejsou zlodějuodolné a proto si dobře rozmyslete jaké cennosti si sebou vezete.

   Během cesty přespíme šestkrát v kempech a tábořištích podle Otavy, cena za osobu se pohybuje od 20,- do 50,- Kč, stejně tak za stan.

   Předpokládám, že dojedeme pod Písek do Vrcovic a odtud se 28. vrátíme zpátky do Kolína. Předpokládaný návrat do Kolína je 15:39, cena jízdenky 250,- Kč. Rozpis cesty zde. Zákaznické jízdné je opět výrazně levnější.

   Co se týká vaření, bude k dispozici plynový vařič včetně bomby, nádobí každý své.

 

Nezapomeňte na plovací vestu!!!

   Nějaké vesty můžu půjčit, ale jejich počet je omezený, proto kdo nemá kontaktujte mě.

   Seznam potřeb je orientační a vychází z dlouholetých zkušeností vodáků. Sami zvažte co budete potřebovat.

 

Jak jsem slíbil, připravuji pro Vás náctileté, starší patnácti let (vlastní občanský průkaz) na letošní léto týdenní pobyt na vodě. Vybral jsem řeku Otavu, pro její pohodovost a krásné prostředí kterým protéká. Termín je stanoven na 22.7 - 28.7.2007. Pojede se na šestimístných nafukovacích raftech, na každém raftu bude pětičlenná posádka a jeden dospělý. V každé pětičlenné posádce by měly být alespoň dvě dívky. V průběhu celého týdne budou posádky soutěžit a závodit mezi sebou. Maximální počet účastníků je 20 (4 rafty), nicméně jeden raft je již rezervován. Ideální je přihlašovat celé pětičlenné posádky, ale není to podmínkou. Přesuny členů jsou možné, maximálně do konce května. V rámci spravedlivého dělení si každý vedoucí vylosuje svou posádku, s výjimkou raftu č. 4. V případě velkého zájmu pojedou přednostně děti, které se v minulých letech účastnily LRT ČČK Kutná Hora. V případě opravdu velkého zájmu je možné zorganizovat dva běhy. Rafťáci mladší 18-ti let, budou muset mít souhlas rodičů. Předběžná cena je 1500,- Kč. V ceně je zahrnuto zapůjčení raftu a pádel, doprovodné vozidlo a pojištění. Cena nebude zahrnovat kempovné, dopravu na místo a zpět, stravu. O jídlo se bude starat každá posádka samostatně s pomocí svého vedoucího. Předběžné přihlášky zasílejte na email nouza.jaroslav@tiscali.cz , do přihlášky uvádějte prosím kontaktní email, nebo sledujte tuto stránku a aktuality na ní. Případné dotazy směřujte Vy i rodiče tamtéž.  

Všichni účastníci musí mít vlastní plovací vestu!!!

 

Raft č.1

Zemina Jan

Vraný Adam

Vraný Štěpán

Marková Tereza

Vavřičková Adéla

 

Raft č.2

Zeminová Klára

Reisichová Markéta

Matoušek Pavel

Nesládková Andrea

 

 

Raft č.3-Johana

Ježková Klárka

Rony

 

 

Vedoucí

Jarda Nouza

Michal Cemper

Johanna Simonsen